måndag, februari 12, 2007

children of men

Den här filmen ska ni se. Eller, ni borde/måste se den. Jag tror inte den lämnar er helt oberörda, och lägg märke till den massiva förekomsten av symboler och den mycket schyssta scenen som är tagen i en enda åkning(en ledtråd är blodstänket på kameran, då har ni hamnat rätt).
Att regissören dessutom har gjort min favorit bland Harry Potterfilmerna var en glad överraskning eftersom steget mellan HP och den här filmen är gigantisk.

Om handlingen tänker jag inte berätta mycket. Det är London år 2027 och det föds inga barn i världen längre och alla barn är döda sedan många år. Flyktingar föses in i getton där det ständigt är strider och allt är kaos, krig och blod, mer eller mindre. Låter det inte bra? Well, det blir bättre.

Filmen hade vunnit på någon slags förklaring i textform i början men jag såg den otextad och kunde inte ha ljudet på så högt så jag tappade nog en del på det. Dock är det en framtidsskildring baserade på en P. D James-roman som jag nu funderar på att läsa.
Eftersom jag ska se den igen(det måste man göra) tänkte jag ägna de kommande timmarna åt att analysera den djupare. Det är en snygg rulle helt enkelt. Kändisar finns det med, och ingen patetisk kärlekshistoria som förstör vilken stämning som helst. Utmärkt.


men nu: sömn.

P S. Jag blir jävligt pissed när man blir tvingad att byta in sin blogg till nått jävla googleaccount när man valde blogspot bara för att slippa skiten.
Det enda man vill göra är att skriva. Resten SKITER jag i. Jag blir bara jävligt sur när jag blir tvingad till saker, jävla slynhelvete till bloggskräp. *muttrar big time*

Etiketter:

3 Comments:

Blogger Peter Madison said...

mmm..den måste jag nog se!! Förövrigt är du ju lite söt när du blir sådär arg..haha...fast det kanske är betryggande att vara på hundra mils avstånd...;)

12 februari, 2007 10:34  
Blogger Kaptenen said...

Håller med om allt.

12 februari, 2007 10:34  
Blogger vandrarvild said...

madison: ääh, jag är fan inte söt, jag är bara jävligt störd på skiten. Men filmen är finfin, se den.

Kaptenen: vart har du hållt hus? vad händer? Hur är det med Pinocchion?

12 februari, 2007 11:01  

Skicka en kommentar

<< Home