söndag, januari 21, 2007

"Good morning!". Sprudlande glad.
Han ser sur ut, dricker kaffe:
"There is no such thing as a good morning!"


Idag är en dag när jag inte vet om jag ska ignorera mitt harry potterfilmssug eller om jag bara ska bestämma mig för att jag avskyr människor. Efter att ha jobbat fre - lör så känns det som att jag inte vill prata med nån, inte ens på msn. Igår efter jobbet kände jag bara den där tröttheten igen och hade D varit piggare då hade jag kunnat prata av mig med honom, men han somnade, och nu idag är han inte hemma.
Jag ville bara prata om saker jag tänkte på, men nu när jag varit hemma själv idag känns det som om jag klarat av dem ändå, på egen hand.

Jag tröttnar snabbt på platser och göromål. Nu känns det som om jag vet hur det där jobbet är, nu vill jag ha ett annat. Ett jobb där jag slipper träffa människorna men ändå inte är helt ensam. Ett jobb där man slipper att vissa baktalar en för egen vinnings skull(men är jag egentligen förvånad över att det sker?) och säger att jag sagt saker jag inte sagt, o s v.
Hur mycket ska man behöva ta för att få pengar? Det är en (andligt)dyrköpt form av prostitution det här att arbeta med något som man inte vill göra bara för att få några tusen i månaden. Varje människa en hora?

Dessutom vet jag att jag kan helt andra saker än dem jag gör nu, jag ska finslipa lite på min affirmation om arbete: Det här är långt ifrån min slutstation, men kan det inte skynda på lite nu, jag vill komma hem.

3 Comments:

Blogger xxara said...

nog för att jag sagt upp mej, men ändå:
busschaufför.
du träffar en massa folk - på gott och ont naturligtvis - men på ett opersonligt sätt såvida du inte vill ngt annat. vill man prata med nån passagerare som verkar trevlig är det inte alls omöjligt. jag har fått typ fyra "riktiga" kompisar på det sättet faktiskt.
du slipper engagera dej i folk, men du är inte ensam.
du kan lyssna på radio eller medhavd cd/mp3-skiva. hinner tänka en massa om du vill det.
du kan fixa busskort på två veckor och får efter några år 21000+ i lön.
nå?
(jag kan själv tänka mej gå tillbaka till det på heltid ett tag.)

22 januari, 2007 09:09  
Blogger vandrarvild said...

jag har inte ens körkort, till att börja med. Sen att köra fulla människor hem mitt i natten under helgerna: nej tack! :)

22 januari, 2007 13:49  
Blogger xxara said...

köra helger/natt får andra göra...
jag märker att jag varit ifrån bussandet för länge när jag t.o.m. propagerar för det...
men det är ändå inte så dumt, faktiskt, och det finns dessutom intelligenta guldkorn bland kollegorna.
att köra runt och filosofera/komma på skriv-idéer eller vad som helst, är rätt trevligt. man får liksom tid att bara tänka - tid man/JAG nog inte skulle ta sig annars.

23 januari, 2007 09:24  

Skicka en kommentar

<< Home