måndag, januari 15, 2007

bojkott på g

Jag är skapligt störd på Kanal 6-reklamen om "dubbelmacka". Deras tanke om att det ska vara en rolig grej är i stället bara pinsamt gubbigt sexistiskt dravel som hör hemma någonstans i mitten av 80talet tillsammans med eddie murphyhumor och arnoldfilmer. Vad de nu egentligen menar på är att de visar två filmer efter varandra och alltså inte en samlagsställning där två killar sätter på en tjej i diverse hål.


Jag skrattar ihjäl mig.

8 Comments:

Blogger xxara said...

har inte ORKAT (väldigt jobbigt att sätta i en sladd...) koppla in fler kanaler än ettan, tvåan och fyran, så på min tv visas endast CLASSY COMMERCIALS. (tv4 borgar ju för bra kvalitet, t.ex. min absoluta favvoreklam (x2) för felix ketchup :))

16 januari, 2007 12:19  
Blogger vandrarvild said...

vilken reklam är det då? för felix menar jag?

16 januari, 2007 16:49  
Blogger xxara said...

ÅH, han som sitter i köket (ganska vitt och sterilt liksom) medan frun står i dörröppningen till tv-rummet i vilket sonen sitter och kollar på tv.
han ska ha ketchup på vad-han-nu-äter och i första reklamen klagar han på att frun har "gått på det här med sockerfri ketchup".
hon säger "men du har ju ätit den i två veckor nu och tyckte den var god!"
"har jag!? jag har ju ätit ketchup i hundra år! tror du inte jag skulle känna skillnad!?"

och i den andra har han problem med flaskan som har etiketten upponer (den ska stå på korken).

du MÅSTE ha sett honom?
jag hade honom som sms-signal förut, men det var så hög volym att det blev lite FÖR pinsamt, typ inne på affärer och så... :)

16 januari, 2007 17:23  
Blogger xxara said...

här hittade jag den... på TYSKA...
INTE lika rolig eftersom det måste vara just hans RIKTIGA gnällröst, men du kanske vet vilken det är iaf... ska leta vidare efter svensk version...
tydligen roy andersson som gjort den!
reklam

16 januari, 2007 20:36  
Blogger vandrarvild said...

Jaaaaja, den reklamen vet jag ju vilken det är. Han låter som en äkta närking, den gubben. Samma sak med ungen.(måste påpekas då eftersom jag är från Närke själv, fast inte med riktigt samma dialekt dock)

16 januari, 2007 22:10  
Blogger xxara said...

är DU? från neerke alltså?
jag med... även om det är 18 år av mitt liv som jag vill förtränga... (de första 18).
östansjö, om det säger dej nånting..? gick sen högstadiet/en termin på gymnasiet i hallsberg.
nä, den där dialekten alltså... har inte ord för graden av hemskhet.
när man hälsar på kusinerna... väldigt svårt - ELLER lätt, beroende på hur man ser det - att hålla sig för skratt...
stackars människor.

16 januari, 2007 22:16  
Blogger vandrarvild said...

jag hade en klasskompis, malin, från Östansjö. Du är -74 va? Du finns kanske i mina skolkataloger i så fall. Fast dem har jag nog slängt kom jag på, haha. Nej, vänta, jag gick ett år i Örebro först, sen började jag i hallsberg på vad som skulle varit mitt andra år på gymnasiet, började med en massa 75-or. Jag kommer från KUMLA från början. lyckliga lyckliga jag...*ironisk*

Min syrra och hennes barn kan låta väääldigt mkt närke ibland, det är lite kul faktiskt. När min pojkvän Skåningen ska härma dem blir det alltid nån blandning mnellan stockholmska och dalmål, hur han nu lyckas med det *haha*
men jag förstår om du flydde Östansjö...

17 januari, 2007 11:27  
Blogger xxara said...

jaha, nu blir man ju inte ALLS nyfiken... :)
ska alltså vara en "75:a-malin"?
den jag kommer på är m. konkel. (detta är väl en PUL-fri zon..? :))

min far bor i kumla - ekeby tror jag det heter. (har varit där ytterst få ggr - två eller tre närmare bestämt...)
nä, just kumla har jag aldrig riktigt förstått mej på. kumlamark'en (el. hur man skriver)har man väl varit på nån gång, men annars... näe...

vi gick alltså inte på allé samtidigt..? kan inte tänka riktigt. jag flyttade precis när vt -91 hade börjat. nä, då gick du ju inte där, nej.
nä, dom där trakterna saknar jag INTE. ett snabbt besök hos kusinerna, sen är det mer än nog. vill aldrig flytta söderut igen!!!
själva östansjö var det däremot inget större fel på (iaf inte DÅ). det är väldigt fint på vissa ställen. eller VAR - nu har dom väl rivit allt och byggt upp och sågat ner träd och och och...

barndomsplatser gör sig nog - definitivt - allra bäst i minnet.

17 januari, 2007 19:54  

Skicka en kommentar

<< Home