fredag, december 15, 2006

vakna nu, det är dags att gå

Jag har funderat på det här, och dessutom väldigt allvarligt. Jag funderar på att lägga ner bloggen om ungefär 373 inlägg när jag kommit till 2500 inlägg. Eller om tio femton inlägg.
Eller kanske redan idag.

Sen ska jag vila lite. Så länge jag nu klarar det. Känner jag mig själv kommer jag kanske att vänta en vecka eller nått och sen vara i full gång igen.
Men när bloggen har blivit ett tvång framför en underbart rolig grej, då är det dags att dra vidare. Jag trodde jag skrev för mig själv, och kanske var det så från början, men jag skrev kanske för läsarnas skull ändå, och så vill jag inte ha det. Det är tysta krav, och jag inbillar mig fler ögon på det här än vad jag orkar med.

Det får helt enkelt bli ett ynkligt avslut på det hela. En ballong som luften gick ur, eller energizerbunnyn vars batterier slutligen mattades av och dog. En trötthet som inte orkade vakna, saltad jord och moln som strövar vidare över himmelen. Det är en bekymmerslös vissling mellan okända husväggar och dunkla steg på väg bort.

Gå med gud.
/L

16 Comments:

Blogger Kaptenen said...

äh skitsnack...

Annars vaya con dios..

16 december, 2006 02:09  
Blogger Martin & Stina said...

Nä har de gått till den nivå så ska man inte fortsätta! säger sig själv! du ska göra det för att det ger dig något. inte för att ge andra. Inte fel det heller men det va ju inte ingången som sagt. Enklaste sättet att rata för ett lite bättre liv, i allmänhet! En bok skriven av en stor religiös man, Skrev just att rata det som inte va roligt eller givande och tvärtom! blev nästan arg när jag läste det! för jag tänkte, vem fan kan inte komma på det? men sen ta det i handling? men han hade rätt ändå! Han gjorde det enkelt att skriva så & menade på att försöka göra det lite enklare för sig genom att göra mindre av det man inte tycker om i livet! det är ju sant! Lyckas man efterleva detta lite så tror jag man absolut mår bättre i stora och små frågor!

16 december, 2006 10:45  
Blogger Peter Madison said...

Hmm...okej...det är bra. Beslut är alltid bra! Tror det kanske kommer nåt annat istället, vem vet... hur var det Edith sa nu då..."En gång slockna alla stjärnor, men de lysa alltid utan skräck"...

Kram.
/P

16 december, 2006 12:51  
Blogger Vilse said...

Beslut är bra. Obeslutsamhet och osäkerhet är jobbigt och energikrävande.

Lägg din energi på annat tills du en dag kanske känner att du vill återvända. Om inte det inträffar så kommer jag sakna dig.

Men oavsett ta hand om dig!

kram

19 december, 2006 10:36  
Blogger crrly said...

Har du räknare så ta bort en eller strunta i att se på statistiken. (Själv glömmer jag det alltid ändå.) Prestationsångest är jobbigt men för mig funkar det att bara slappna av och släppa det, efter några dagar har det löst sig.

Kram!

19 december, 2006 11:54  
Blogger Maria said...

jag vet tänker på det jämt själv. men nu skriver jag mer sällan och skriver bara för att jag vill det, inte för att jag måste.

saknar dina inlägg!

20 december, 2006 10:04  
Blogger crrly said...

Nää... Menade du det?

:-/



GOD JUL, vi hörs (och ses!)!!

22 december, 2006 16:11  
Anonymous Anonym said...

ursäkta mitt språk, jag är inte svensk men forsöker.

när jag sitter här med mig själv på mitt rumm i natten, gråtande på mina knär och jag hutrar för at jag är så ensamm

då var det hit jag gikk.

jag såg igenam alla mina bookmarks og vandrar vild ljuste mot mig som en sorts stjärna.

hoppas värkligen du kommer tilbaks.

23 december, 2006 00:58  
Blogger Peter Madison said...

Hej Lena!

God jul påre, ha det allra bäst du och D!!

Kram
/peter madison

23 december, 2006 11:54  
Anonymous Anonym said...

GOD JUL, vännen!!

24 december, 2006 09:11  
Blogger vandrarvild said...

GOD JUL till er alla!!!!!

Jag måste erkänna att jag faktiskt saknar att blogga en aning....
Men jag väntar lite till med att göra det.

kramar!!!

24 december, 2006 12:01  
Blogger vandrarvild said...

"jag såg igenam alla mina bookmarks og vandrar vild ljuste mot mig som en sorts stjärna".

Så fint. Jag visste inte att jag kunde ljusa mot någon sådär.

24 december, 2006 12:03  
Anonymous Anonym said...

God Jul!
Jag håller med om att du ljuster, förresten.

24 december, 2006 12:59  
Anonymous Anonym said...

Bloggeri ska inte vara ett tvång...bloggeri ska vara kreativt, lustfyllt och roligt. Är det inte roligt så ska man inte skriva.
Det är bara att vänta. Kanske dröjer det en vecka, en månad eller ett år, men förr eller senare kommer nog lusten tillbaka igen, och då är det bara att mosa på med nya ord :-)

27 december, 2006 09:51  
Blogger The Blogger Formerly Known as Ensamma Mamman said...

Jag har också varit där, känt mig fångad av min egen prrestationsångest, mina krav på mig själv, tittat på statcounter, tyckt att jag bloggade bättre förr, och funderat på att sluta.

Men så har jag ändå bestämt mig för att skita i läsarna, och blogga som jag vill, för att jag vill. Men det är inte lätt, efter ett tag bygger man/jag upp en slags identitet på nätet, ett sätt att skriva, de ämnen man behandlar, som inte är falsk, man bara en del av en själv, och det är svårt att bryta sig ur den rollen man har skapat på nätet. Eller så är det för mig i varje fall.

En bra sak med att fortsätta att blogga är att man med jämna mellanrum kan hota med att sluta, och då får läsa alla fina saker som folk skriver om en.

Jag gillar din blogg, i varje fall.

27 december, 2006 22:19  
Blogger vandrarvild said...

Listoplisto: Nej, det ska bara vara roligt. Tycker jag. :)

Ensamma mamman: TACK! Du vet vad jag menar, helt klart. Men sen funderar man ju lite på vilken slags person det är man byggt en bild av, och då känns det ju inte som att man kan skriva vad som helst. Givetvis har jag ju även känt att jag inte ska skriva för andras skull utan för min egen, och det blir nog så i framtiden om och när jag fortsätter blogga. För skrivandet ligger ju kvar i mig. Det kan jag ju inte släppa. Så förr eller senare återvänder jag. Men kanske inte som vandrarvild, det är däri det ligger: jag vill nog vara anonym igen.

28 december, 2006 00:16  

Skicka en kommentar

<< Home