fredag, september 08, 2006

åtta

Äh, Fan. Jag är bloggstockad igen. Jag vill verkligen skriva. Vill. Men orden faller helt fel. I huvudet låter det bra i alla fall. Men när jag läser det skrivna: Fukking jävla bedrövligt.

Så istället dricker jag den tusende muggen te bara för att händerna ska hålla sig på plats och inte fingra med håret eller vika boksidorna medan jag läser "Bitch" av Elizabeth Wurtzel och skrattar. Jag strycker skamlöst under i boken även om jag lånade den på bibblan idag.
Jag gör genast en mental anteckning på att jag ska skaffa mitt eget ex av boken så snart jag kan. Kanske finns den på antikvariaten jag tcker så mycket om i Malmö. Den här boken luktar fukt och lite rök, som om någon haft den liggandes i en väska på en veranda en regnig sommar. Hade jag ett eget ex skulle den snart lukta rökelse. Nag Champa kanske. Eller den där sandelträrökelsen som jag bara hittade en gång och letar efter nu.

En gång var det nån kille som kommenterade att nag champa, nått av orden, var ordet för fitthår på nått språk, spansk slang kanske. För att växten som rökelsen görs av ser ut som fitthår.
Det är sådana saker som folk berättar för mig som jag aldrig glömmer. Mitt huvud fylls av oviktigheter, som att man kan hålla en glödlampa lysandes i en minut på statisk elektricitet om man klappar en katt nio miljoner gånger. Vad ska jag med den kunskapen till? Om jag skulle vinna pengar på nån lam frågesport på TV och vinna bara genom sådana meningslösa fakta; då skulle jag förstå meningen med det. Då skulle ju minnet ha ett syfte.


Siffran åtta tycks vara återkommande i mitt liv. När jag inser att jag kommer missa stenmässan i år är det första gången på åtta år som jag inte är där och spenderar underbart många kronor på vackra stenar. Isidor dog den åttonde. När jag var åtta år köpte vi Cindy o s v. Jag vet inte om det är viktigt, men K-kvinnan gör en snabb astrologisk översikt åt mig och jag har alla planeter i det åttonde huset. Vad det nu betyder.
Jag blir inte klokare av att försöka googla på det heller. Nån dag ska jag be någon ställa mitt horoskop på riktigt.

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

En annan sak är att du just nu har mars och merkurius transiterande i i åttonde huset. PRECIS samma aspekter som jag har just nu...Läs mer på astro.com. Bara att knappa in dina födelsedata...

Sen tycker jag absolut du kan göra en massa egen research på nätet angående dina natala planeter (de planeter som var lokaliserade där vid din födelse) i åttonde huset. Men kort beskrivet så är det huset som står för liv, död, återuppståndelse, förändring och transformation och som jag sa i en tidigare kommentar om det att du är så fascinerad av vampyrer så är det ju fan inte så konstigt med så många planeter i åttonde huset :)

Här har du lite hjälp på vägen:

http://www.dkfoundation.co.uk/BookKarmaHouse8.htm

http://www.dkfoundation.co.uk/workInProgressScorpioEighth.htm#progress

http://www.dkfoundation.co.uk/BookTransitsBook8.htm

Kolla framförallt upp Solen, Merkurius, Venus, Mars, Uranus, Pluto. ALLA de uppräknade planeterna är situerade i åttonde huset! Sex planeter av 10...ganska intressant va :) Själv har jag Pluto och Uranus i åttonde huset.

09 september, 2006 01:52  
Anonymous Anonym said...

Ytterligare en intressant iakttagelse är att du har Chiron (den sårade helaren) i andra huset. Chiron är den planet som finns där som en påminnare om en svag punkt och pekar ut ett område där vi är "karmiskt" sårade på något vis och som vi i nuvarande liv är kallade att hela på något vis (oftast görs det genom att hjälpa andra. Det område Chiron befinner sig på är andra huset (som står för materiella resurser, ägodelar, försörjning o.s.v.). Du kanske ska bli syokonsulent...hehe, eller visa människor deras inre resurser, eller nåt ditåt. Men det kanske du redan gör ;)

Den placeringen av den planeten är ju intressant med tanke på att du säger att du jämt känner att du sitter på en hög med rikedomar men att det är si och så med den materiella manifesteringen av dem. Makes sense?

09 september, 2006 02:18  
Anonymous Anonym said...

Ursäkta att jag kommentarterrar dig på detta vis men en annan grej (hehe) är att du har Chiron i Väduren (tecknet för handling, aktion, initiativ, stridslust o.s.v.). Kanske Chiron i Väduren i andra huset pekar på att det kan vara lite problematiskt med initiativtagande och jävlaranamma vad gäller de materiella resurserna?

Kan nämna att jag också har Chiron i Väduren men i det tredje huset, vilket står för kommunikation. Och gudarna ska veta att jag aldrig varit särskilt mångordig ;) Verbal kommunikation har för mig alltid varit ett nödvändigt ont, men jag gillar att skriva. Har allstå inte mycket motivation till att tala, men det har iofs blivit bättre med åren.

Ska ge mig nu ;)

Kram gumman!

09 september, 2006 02:30  
Anonymous Anonym said...

ÄÄÄÄHHH..fortsätter terra:

Den aspekt jag skrev om ovan (Chiron i väduren, andra huset) styrks av denna aspekt också:

"Saturn trine Jupiter:
The trine between Jupiter and Saturn shows serious purpose to your life which may have been influenced by a family tradition. Although you are somewhat materialistic and desire the finer things in life, you lack the motivation and drive to attain them. There is a tendency to seek and find easy ways of doing everything. Whatever success you are to achieve is apt to come in the latter part of your life. You have a bad habit of comparing yourself unfavorable to others rather than realizing your own self-worth."

Kanske följande känns igen också, fröken-född-på-tvären, villig-att-ta-till-drastiska-åtgärder- för-förändring ;O)

"Saturn square Uranus:
The square between Saturn and Uranus denotes some sense of conflict between the urge to be independent, and the conservative restaints that appear to prevent self-expression. Maintaining a consistent sense of purpose is often difficult to achieve, and thus problems arise through alternating periods of seeking to preserve the status quo, and willingness to risk everything by radical and disruptive actions. Those born subject to this aspect are often very sensitive to perceived limitations and can react violently against them. Great personal control is needed to bring the best that this aspect offers - when usefully employed it can provide the means to stabalise explosive environments as well as conquer and destroy destructive and inhibitive situations."

Ta gärna bort inläggen o spara på annat håll om det känns för privat...

Nu ger jag mig för idag... LOVAR :)

Kram vännen!

09 september, 2006 03:04  

Skicka en kommentar

<< Home