torsdag, juli 27, 2006

Så nära men ändå långt ifrån

Jag har varit i tre nya städer där jag tidigare inte satt min fot. Fötterna reagerade med att bilda två stora blåsor på den mjuka huden under foten så att jag numera tar svidande lätt vattniga steg. Det hela följs av ett lätt haltande.

Vi var lite snabbt i Landskrona. Okej stad. Sen åkte vi till Helsingborg där vi träffade S och Ds kusin som funkade utmärkt som guide. Över till Helsingör med sundsbuss och snabbvisit på Hamletslottet som jag glömt namnet på (jag är en kass turist men slottet var inte vidare charmigt heller) innan vi traskade tillbaka och käkade på nått ställe innan vi tåg sundsbussen tillbaka till H-borg.

Och jag var såå nära att gå på nästankonsert med Winnerbäck. Han spelade i Helsingborg igår och vi hade tänkt sitta utanför Sofiero och lyssna men så fick S ont i magen när vi var i Helsingör och ville hem så vi åkte givetvis hem, och jag missade det hela. Ingen större skada skedd med tanke på att jag resten av kvällen hade winnerbäcklåtar på skallen, inte en enda låt på repeat utan flera efter varandra, som om någon hade satt en högtalare i huvudet på mig. Så det var nog meningen att jag skulle gått dit egentligen, men men....
Kjellvander var ju förband med: det hade varit den ultimata spelningen för mig, men när vi kom hem gick jag och D ut och satt och svalkade oss på nått ställe vid lilla torget istället; Allt ackompanjerat av Winnerbäck i mitt huvud.

Dessutom fikade vi på Ebbas fik när vi var i Helsingborg. Mkt trevligt ställe. Helt i 60-talsstil. I deras sakletarkällare hittade jag fyra mon amie-kaffekoppar utan fat. Hade de haft fat hade jag nog köpt dem men nu kändes det lite överflödigt att behöva leta fat till koppar jag inte ens skulle använda utan vill ha bara för att de är fina.

och nu är det torsdag, jag ska göra frunch och vi ska väl ut nånstans för att jag ska kunna bygga på min kärringsolbränna (när man blir röd typ just vid nyckelbenen och nästan bara där. Nu är det inte riktigt SÅ illa men ändå!) ytterligare. Men jag vet inte om det kommer gå så bra för mig att gå, men jag lär ju gå ändå, ojjandes och suckandes över blåsorna.

Jag tror jag vill gå så långt att jag får en kulglass. Det är alltid värt en smärtsam promenad *hehe* Jag har bara sett mjukglass på värnhemstorget så vi får nog gå lite längre.
Jag skriver kanske mer sen, sitter som en kratta här och det går inte att skriva med samma hastighet och flyt som jag skulle önska så jag väntar väl tills jag kommer hem. När det nu blir.
Men hälsa alla där hemma och om nån vill skicka mig lite pengar så går det jättebra.
Eller svalka funkar det med. Blir det regn snart så ska vi sitta inne och spela istället.

8 Comments:

Anonymous Anonym said...

Du får be D ta med dig till Lejonet och Björnen vid Davidhallstorg, det blir en liten promenad men inte så farlig.. speciellt inte om ni väljer att gå "kyrkvägen"/Kungsgatan.
De har i alla fall supergod kulglass där. :D

27 juli, 2006 12:53  
Blogger vandrarvild said...

vi var där i tisdags. De heter typ Glassfabriken numera :) Men jaa, glassen är det inga fel på alls! :)

27 juli, 2006 14:01  
Blogger Lisa said...

Fina koppar det där! Jag har en hel stringhylla hemma med olika 50 och 60-talskoppar. My precious.

27 juli, 2006 14:14  
Anonymous Anonym said...

Va?? Har de bytt namn?? Jag var där förra veckan men kollade inte ens på namnet haha.
En annanstans där de har god glass är i Hansagallerian, brukar stå en "vagn" liknande sak inomhus som säljer vad de säger är italienskglass, vet inte om det är 100% säkert, men gott är det. Jag är dock sällan "på den sidan av stan".

Har du en bra vistelse här annars?

27 juli, 2006 18:54  
Blogger K said...

skaru/ni med på hellnight imorgon?

27 juli, 2006 19:31  
Blogger vandrarvild said...

Lisa: Ja, det finns en hel del fina saker från den tiden, saker som man vande sig vid när man var liten så man var lite trött på det ett tag, tyckte det mest var fult.

Samira: Jag roade mig med att döpa den till "Lejon äter björnbär" för det är vad jag tyckte D sa först *hehe* men jo, de har bytt namn. Ska kolla in hansagallerian nån dag snart, vi går ändå förbi där rätt ofta.

Epithimia: Va, Hellnight? var när hur? vi kommer nog hänga på möllan ikväll och imorrn, jag tar nog med mig mobilen så ring :)

28 juli, 2006 16:10  
Anonymous Anonym said...

jaha ja...LA, byn jag jobbar i, the ghetto, v a d gjorde ni där? och Hbg, där jag är uppväxt och bor! Ebbas e bästa fiket, bra val! Och kronborg heter slottet, gick ni inte spökrundan i källaren? eller man kanske ska vara liten och rädd om man ska tycka den är värt ngt....

28 juli, 2006 19:07  
Blogger vandrarvild said...

Anna: haha, jaa, jag hörde att det kallas LA.... Skånehumor eller? *hehe* Vi körde in där på vägen till Hbg och tog en fika bara. Men på Kronborg kostade det mer pengar att komma in än vad vi var intresserade av att betala men nångång ska jag dit och vara turistig som faaaaan tänkte jag; typ gå på Hamlet och nån shakespare-tur. Och Ebbas var jäkligt mysigt! Där skulle jag lätt hänga om jag bodde i stan. Örebros fik suger hästpenis och jag är fikavilsen och längtar till ställen som Ebbas...

30 juli, 2006 13:17  

Skicka en kommentar

<< Home