torsdag, juli 06, 2006

makt

Jag tänkte på den "sanna" makten: Att ha kraften och möjligheterna att förändra människors liv, att kunna påverka dem negativt och få det att skita sig helt för dem, men att inte göra det, för att man helt enkelt har ett hjärta i kroppen.

Det är den bakomliggande påverkan, densamma som mödrar världen över har men inte nyttjar, the hand that rocks the cradle is the hand sthat rules the world utan att vara(och jag ber om ursäkt för ännu en liknelse a la Amerikat) "mommy dearest"-galen. Det är den makten man har betrakta deras lek men stillsamt låta dem lära sig livet, makten att vara den som de återvänder till för hjälp och råd. Den stilla, outtalade.

Det är samma makt som ligger i medvetenheten; samma hand som stilla smeker barnets blonda huvud kan vara den som under dagen konstruerar atombomber, men makten ligger i att man väljer bort det onda destruktiva, vänder andra kinden till för att man helt enkelt har makten att göra det, väljer skapandet och växandet som motvikt till den galnes maktgirighet.