onsdag, juni 28, 2006

teori

Jag har en konspirationsteori(så om min blogg stängs ner efter detta så har jag rätt, haha.) som jag fick när jag undrade vem som betalar alla utgifter till de här reklamfria bloggsajterna.

Bloggarna startade ju för några år sedan, i en tid av oroligheter. WTC-händelsen var färsk och sårig, Bush ville göra sina korståg mot terrorn och islam och informationssamhället började på något sätt urarta i och med att människor med lika intressen nyttjade nätet till sina kontakter. Terrorister och pedofiler kunde ostört syssla med alla sina intressen och ingen kom egentligen på dem innan det var för sent.
Friheten på nätet utnyttjades till max, och någonstans fanns det männsikor som redan anade hur detta kunde urarta. De ville ha kontroll på människorna, behövde insyn i deras liv och kommunikationen mellan dem.

Så då startar någon en ny trend. En trend där varje människa ska kunna skriva vad hon vill och alla ska kunna läsa det utan att behöva lösenord.
Tillgänglighet.
En slags frihet under ansvar presenteras för folket världen över.
För att de ska kunna komma i kontakt med varandra lättare, sägs det, men även för att insynen i människors tankar och åsikter ska vara lättare att komma åt och registrera. Människor börjar blogga, och eftersom de som vill ha kontroll och insyn vet att det är lätt att starta ett internetbaserat rykte så sprider man ut att den nya trenden att blogga är enorm- så det exploderar, för människor är en fårskock som vill ledas och alla går villigt med i bloggtrenden, helt omedvetna om att de ständigt betraktas.
Vi är lurade dubbelt om.

7 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jag hoppas att du har fel.

28 juni, 2006 10:12  
Blogger Peter Madison said...

Klart hon har fel. Visserligen har NSA möjlighet att se varje steg jag tar med sina satelliter och lyssna på varenda ord jag säger i min mobiltelefon och läsa varenda stavelse på nätet. Visst är dubbelve ett kontrollfreak men att tro att vi skulle vara "övervakade" är ju att vara ett kontrollfreak själv...väl?! Och är vi människor en samling "fårskockar" så har vi nog inget att vara rädda för. Får är förvisso ett ganska nervöst släkte men de har en hyfsat korkad hjärna.
Korkade hjärnor fruktar sällan!! (Hoppas du förstår att jag inte tycker du är korkad Lena, absolut inte. Tvärtom!)

Blogga på nu!

28 juni, 2006 11:37  
Blogger Kaptenen said...

Du har rätt. Bäst du tar på dig din hjälm av folie.

28 juni, 2006 13:59  
Blogger vandrarvild said...

Jag har givetvis redan gjort en foliehjälm och förberett mig för rymdfärderna som alla aliens ska ta med mig på, hahaha. Det var ju bara en TEORI och den är ändock en smula ironiskt menad men med en gnutta allvar för jag tror inte på tillfälligheter av det här slaget. Däremot tror jag på att det finns människor som är kontrollfreaks OCH extremt paranoida. Och i järmförelse kommer jag inte i närheten ens. Men bloggarnas ankomst är lite väl lägligt, kan tyckas. Och vem betalar dem?

28 juni, 2006 17:13  
Blogger crrly said...

Äh, varför skulle får vara dumma, liksom. Har aldrig fattat varför människor, med vilken rätt människor, kläcker ur sig sånt. Vad visar det på...???

29 juni, 2006 15:56  
Blogger Peter Madison said...

crrly: Visst, det kanske är elakt att påstå får är dumma men efter att ha vistats lite mer än än timme med dessa djur så kan jag säga att de är inte helt på det klara med vad de gör. Söta kan de vara men kloka?....nope!

29 juni, 2006 16:33  
Blogger crrly said...

Jag tycke ändå inte att man kan mäta andra djur efter människomått. Får är väl bäst på att göra fårsaker, alltså är de fårkloka! :)

30 juni, 2006 14:16  

Skicka en kommentar

<< Home