onsdag, juni 21, 2006

onsdag morgon och jag har inte sovit mycket

Grannarna festade till efter kl ett bara på grund av den där jävla fotbollen, vilket gav mig ungefär fyra timmars sömn. Det var ett jävla BRÖLANDE hela tiden, och spring i trappen och smäll i porten och sen fnitter i gången utanför min hall/sovrum/sängplats. Jag var bara måttligt road av det hela, kan jag säga. *muttrar*

Och imorse när jag vaknade[vilket var bra för det betyder ju att jag sovit i alla fall. Ibland blir jag osäker eftersom jag ligger i nått meditativt mellanläge och är medveten om allt runtikring men inte riktigt där ändå. Det är som ett flytande i tjockt svalt vatten men ändå inte sömn] lyfte jag ett par byxor från badrumsgolvet och ur dem rusar en STOR svart spindel med en miljon ben, eller i alla fall åtta, in under badkaret och minuterna senare när jag rätade till överkastet på sängen satt den där istället och försvann under sängen så jag vet inte vart den kan vara när jag kommer hem.
Det som är bra är väl att den är så stor att man knappast missar den. Men om den kryper i eller i närheten av min säng när jag ska sova så dör den en våldsam "hårspray och eld-död".
Men idag får den leva, vilket jag sa till den med, för jag ska inte sova hemma inatt. Fast känslan från tidigare i förrgår när jag räddade den där stora gulbruna spindeln var kvar nu kände jag. De där rysningarna och äcklet över sådana spindlar är borta och jag är faktiskt en smula fundersam över det. Dock får vi se hur det blir när jag ser en sån där harkrankspindel med grå rund kropp och lååånga ben. Haha... nu när jag tänker på sådana så ryser jag. Jaja...

Min systerdotter trodde mig inte när jag sa att medelhushållet alltid har två - tre spindlar inomhus även om man inte ser dem. Jag är glad för att man inte ser dem. Jag vill faktiskt inte veta. Ignorance is a bliss, som jag alltid säger och detsamma gäller om att jag faktiskt inte vill veta om jag råkar käka en silverfisk eller spindel eller nått annat äckligt eller om det kryper spindlar på mig när jag ska sova. För man klarar sig bättre av att inte veta vissa saker.
Samma sak, brukar jag tänka, gäller om nått av mina ex bedrog mig eller nått. Nu efteråt behöver jag inte veta det. Ovetskapen är en välsignelse. Amen.

1 Comments:

Blogger crrly said...

En fördel med en katt som den lilla: Man ser en spindel, ropar på den lilla, och hon kommer och käkar upp! :)

21 juni, 2006 20:28  

Skicka en kommentar

<< Home