torsdag, april 13, 2006

tiden är alltid nu

Jaha, då är det dags igen. Jobbsök. Fan. Ge mig ett jobb som jag älskar att gå till, kom igen! Och hur lång är en ansökan som är för lång? Fan. Jag borde kunna göra reklam för mig själv utan att bli antingen kaxig eller rent vidrigt töntigt käck. Jag vill bara ha ett jobb där jag kan syssla med alla olika saker jag är intresserad av, och min förra handläggare på arbetsförnedringen sa "Man har ett jobb för att försörja sig, sen gör man det man är intresserad av efteråt" men det kan hon stoppa upp nånstans för ska man jobba 40 timmar i veckan med nått man avskyr för att orka med det man egentligen vill göra typ i en timme om dagen är det inte ett liv; snarare slaveri. Jag ser ingen poäng med att upprätthålla en själskränkning på det sättet för att det är något man 'ska' göra. Klipp dig och skaffa dig ett jobb, men jag kanske gillar att vara långhårig och arbetslös även om jag aldrig har speciellt mycket pengar, för jag hinner läsa och skriva precis så där mycket som jag själv vill.

magkänslan, alltid magkänslan. Och rastlösheten, och en vägran att stanna i något man inte mår bra av. Livet är så kort, alldeles för kort, varför väntar du, tiden är alltid nu, du kommer inte vara klokare eller starkare eller modigare imorgon, bara äldre och mer rädd


men i nätterna vinglar mina ord i vävar runt vampyrer och vargflockar som strövar i skogarna runt en stad utan namn.

2 Comments:

Blogger SoulEvolver said...

Har du fått ett exemplar av tidningen TILLIT i handen än? De söker folk som vill arbeta ideellt. Du får visserligen ingen lön men hittar kanske något att brinna för... Du har ju så gott om energi som borde kunna få utlopp på ett bra sätt som gagnar dig själv och andra. En idé bara :)

(Funderar själv på att erbjuda dem mina tjänster som översättare.)

Kolla in webbsajten iaf:

http://www.tillit.info/index2.html

13 april, 2006 15:44  
Blogger crrly said...

Ja, ideellt är väldigt bra ju, det har jag sagt förut... Du som har TID att ägna dig åt nåt vettigt!

Själv får jag KÖPA mig bättre samvete. Med pengar som jag har slitit ihop hos ett företag som... eh, inte alltid stämmer med mina ideal, precis. Men jag får åtminstone läsa o skriva, och sen gör jag bra saker med mina pengar.

Håller f ö inte med om att man blir fegare med åren.

Men vi ska ju diskutera irl snart!!! :)

KRAM.

13 april, 2006 16:18  

Skicka en kommentar

<< Home