måndag, april 03, 2006

paper cut

Jag har väntat på det här sen i höstat. Men nu är det här:
Pappret om att "Nu ska Du bli Aktiverad!".
De kallar det för "Utvecklingsjobb" och jag passar egentligen inte in på 'kvoten'(man ska ha varit arbetslös i två år och inte haft något arbete alls) men whadafukk, jag skriver väl nått putslustigt brev och skickar mitt CV och så får jag jobba "inom Ö-o kommun i tre till sex månader med möjlighet till Individuell Kompetenshöjning".

Individuell kompetenshöjning. Fina ord för enkla saker. Fin liten broschyr som egentligen bara säger "Örebro kommun har gått med på att ta emot svåra soc-fall och låta dem jobba i några månader mot lön för att det ska se bättre ut i papprena för dem och för Socialförvaltningen. Plus att nån av instanserna inom kommun kanske vill behålla dem sen och det vore väl trevligt och alla blir glada, så glada" (Cynisk? Jag? Nu förstår jag inte vad du menar).
Pappersvändande. Jag funderar på att skriva att jag måste komma på något kreativt ställe där inga barn är inblandade- annars kommer jag ju sitta och sova mellan 8 och 5 varje dag eller börja hata ungjävlar ännu mer.
Egentligen är jag skitskraj för dem. De är läskiga och jag är skitgammal i deras ögon. Sen luktar de underligt. Lite som järn och snor.

Men okej, jag gör det då. Skickar in det jag ska. För jag vill ha pengar nästa månad med. Och min handläggare på arb.förm är som sagt lite rolig men när hon spänner ögonen i en blir man tolv igen. Okey, I give up, lägg mig i det där jädra flödet så litar jag på att jag hamnar där jag ska hamna men FAN TA ER om jag hamnar på nått understimulerande skitställe med en massa putslustiga berror som luktar surt. *HAHAHA*
(Arbetsskygg? Nänä. Jag är bara... kräsen..)

3 Comments:

Blogger Peter Madison said...

Aaarghh....får lust att spränga saker när jag läser om arbetsförmedlingar....!! Apropå individuell kompetenshöjning är väl det inget som någon anställd praktiserar på det där satansjävlakukstället.....!! Ujj....hmm....nå, hoppas det ordnar sig för dig!!

03 april, 2006 14:48  
Blogger vandrarvild said...

Arbetsförnedringen är ett ganska underligt, lätt överflödigt ställe, kan jag tycka, men nånstans måste de väl samla de gamla torra tanterna?

03 april, 2006 21:50  
Blogger Peter Madison said...

Det är säkert så, lite synd bara. Kan man inte använda dom som tändare till alla majbrasor som är på gång snart. Fan, tanterna självantänder ju nästan.....!

03 april, 2006 23:02  

Skicka en kommentar

<< Home