lördag, mars 11, 2006

verbalkräkas

Lördag, och vi fick för oss att åka till Karlstad, för D hade inte varit där förrut.
Och vad säger man om Karlstad egentligen?
D hade en hel del att säga på vägen hem. Vi stannade i en timme ungefär, tog en fika på mitt gamla stammisfik Royal, och sen ville han hem, djupt besviken:
"Vilket rövhål, vilken skitstad!" var väl de snällare saker han hade att säga.
Så vi åkte tillbaka till Kumla, handlade, lämnade bilen hos pappa och åkte hem hit för att se på Melodifestivalen. Föga förvånande gick Carola vidare. Det känns lite som om hon och Kjellman mest gick vidare för att folk känner igen namnet och ansiktet på dem, för musikmässigt var det fan inte bra. MusikSverige är pinsamt. Det här folkliga i Melodifestivalen är pinsamt; allt ska vara svulstigt käckt och putslustigt och jag kräks på det hela men givetvis kommer jag att se finalen ändå. För att det roar mig att verbalkräkas.

X-et K har fest ikväll och hade inte D varit här hade jag gått dit och dragit med mig Anna och Helena. Det hade varit kul som fan men som det är nu är D att föredra, speciellt när vi gnäller på Melodifestivalen och bara har det finfint i varandras sällskap.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Halla alltsa, Royal ar ju bara en blek skugga av vad det var vid sin hojdpunkt vid tidigt nittiotal. Men da var det andra tider---da var det endast Creole och Royal som var dar man kunde hanga, och alla som var i punk/synth/goth kretsar fram varmland spenderade manga timmar dar. Det gar inte att presentera Karlstad pa ratt satt utan den historiska kontexten i min mening. Och Karlstad ar ju ett rovhal, det kommer man inte undan, vilket ar varfor alla som var dar da ar nagan annanstans nu.

13 mars, 2006 23:17  
Blogger vandrarvild said...

Jag hängde på Royal i ett år 97-98, då var det rätt sunkigt och trist men räkmackorna var gudomliga och man kunde sitta där rätt länge, det passade utmärkt när jag och två kompisar skolkade. Men nu när jag återvände förvånades jag över hur dött det är. Och stämmningen i stan är hur underlig som helst. Som om nått negativt är på väg att hända. Jag vägrar återvända. D lär inte vilja återvända heller, hahaha.

14 mars, 2006 13:02  

Skicka en kommentar

<< Home