torsdag, mars 02, 2006

Vampyrkommentarer

Jag kommenterade den av mig osedda svenska 'skräckfilmen' Frostbiten häromdagen och fick kommentarer av någon som gör det lätt för sig:
Anonyma människor har lättare att ta åt sig äran på olika sätt vad gäller nutidsfenomen, som t ex skräckfilm som nyss gått upp på biograferna. Jag har ju då lite svårt att tro att 'Anonym' faktiskt har något med filmen att göra men jag måste ändå kommentera det hela lite mer överskådligt än att orka leta mig tillbaka till kommentaren till inlägget
Såhär skrev jag i slutet av mitt inlägg:
"Men varför måste man ta med ALLA klyschor i en film? Okej att det är roligt att bre på som fan med kors och speglar och hugga pålar i hjärtat på lik men faaaaaaan så förutsägbart.
Jag gillar vampyrer. Därför gillar jag inte när man förlöjligar dem."

Kommentaren blev:
Anonymous said...jag lovar att vi inte har förlöjligat en enda vampyr i filmen. De vampyrer som vi visat den till har alla tyckt den var lite rolig, och kunde i vissa fall känna igen sig
[Kul, kul.... "De vampyrer som vi visat den till"...]
Vandrar vild...hahaha. Okej, jag ska ha det i åtanke om jag, mot alla odds, ser filmen. Jag är dessutom inte så förtjust i den klassiska vampyrens dilemman; som det här med speglarna t ex, varför ska de inte synas i spegeln, de har ju f f kropp? Spegelbilden hänger ju ihop med en gammal syn på själen, om jag inte minns helt fel. O s v, o s v
Anonymous said..ah. Men är det du ser i spegeln sanning även om du har en fysisk kropp? Det kanske är en repa på spegeln, har du då en repa på dig? Gamla speglar innehöll ofta silver, vilket vampyrer fruktar (liksom varulvar)De höll sig därför borta från speglar.. Men jag här avslöja att vampyrer faktiskt har en spegelbild! Det konstiga fenomenet med att de inte skulle ha en spegelbild uppstår när man filmar en vampyr som i sin tur står framför en spegel!

Okej. Jag vet inte om jag riktigt fattar det här - Om spegeln har en repa; varför ska JAG då ha en repa på mig? Om jag har en 'repa' på mig och spegeln reflekterar det; okej, vanlig logik hänger jag med på. Men tvärtom? Och är det för att speglar förr gjordes av silver som vampyrer, den klassiska vampyren som jag syftade på, inte har en spegelbild? I think not. Jag menade mer på att vampyrens avsaknad av spegelbild är ologisk eftersom de faktiskt har en kropp. Och sen är han/hon rolig igen:"Det konstiga fenomenet med att de inte skulle ha en spegelbild uppstår när man filmar en vampyr som i sin tur står framför en spegel!
Jo, om man filmar enbart vampyren och inte spegelbilden syns ju inte vampyren i spegeln eftersom spegeln inte syns...

Personligen är jag rätt trött på att vampyrer alltid ska följa mallar. Mina egna vampyrer är moderniserade och sällan dödsallvarliga.*hehe* De dricker blod så det står härliga till men inte fan blir de rök och tar sig genom nyckelhål. De har kropp, och därför spegelbild. De är ande och kropp och själ men blir inte galna mördare för det. Mänskliga monster, visst, men varför ska de bli skraja eller vika undan för kors? Är de mindre gjorda av gud för att de inte är människor? Och att de skulle dö av pålar är skrattretande: En av mina kvinnliga vampyrer kommenterar i min senaste novell, med ett flin, att ordet 'påle' är rätt roligt. Om nu Bram Stokers Dracula är en omskrivning för sexuell frustration måste jag ju givetvis driva med det. Eftersom det roar mig ofantligt.

Äh, nu lägger jag ner det där. Det var en kul grej bara. Och ett eget inlägg, uppenbarligen.
I rest my case. Men OM de nu har med filmen att göra, hur hittade de hit? Gogglade de på sig själva eller? hahaha.

äh, fan, frukostdags

3 Comments:

Blogger Fröken K said...

vitlök då? hur passar det in ii sammanhanget med vampyrer. du verkar veta sånt. :)

02 mars, 2006 14:44  
Anonymous Anonym said...

Jag ber om ursäkt om du tror jag drev med dig. Det gjorde jag inte. Jag drev med filmen.
Har du lagt ut noveller? Hade vart kul att läsa dem..

03 mars, 2006 08:57  
Blogger vandrarvild said...

K- vitlök är väl mest vampyravstötande för att det luktar illa och har läkande egenskaper kan jag tro. Mina vampyrer äter inte så de skiter i vitlök. haha.

Anonym: Nope, inga noveller utlagda någonstans. Jag är paranoid och tänker att folk kommer sno mina texter för att jag är så bra *HAHAHAHHA* Närå. Jag är bara paranoid... Vampyrnovellen jag nämnde(för det gjorde jag va?) är f ö inte klar ännu, vilket är lite jobbigt för den är på 18 sidor nu :|
Bara.

03 mars, 2006 12:44  

Skicka en kommentar

<< Home