onsdag, december 21, 2005

filmtajm

Sofia ringer mitt i min underliga dröm och jag måste förklara för henne att jag fortfarande är på affären bland äldre damer som vill att jag ska tända deras cigg när vi börjar prata om att jag ska skriva på hennes papper, nått faderskapsintyg. Nej, jag är inte pappa till Sofias barn, jag ska bara intyga att sofias barns pappa är det. Men i samtalet ser jag en liten hund som dröjer sig kvar vid mina fötter, en drömrest som snart bleknar och blir parkettgolv med fågelfrön. Jag borde dammsuga men jag ska väl städa innan julafton antar jag, även om det bara är E som ska med mig hem efter firandet hos syrran.


Jag ska föresten, kom jag på sittandes på det iskalla tåget igår, fixa följande filmer(extended versions) så snart jag bara kan:
Moulin Rouge, Stage Beauty, Medan du sov (corny kanske men bill pullman är så söt), Harry Potter-filmerna(engelskt tal, ingen text.), Hitta Nemo, Monsters Inc, Ice Age 1&2, Alien-filmerna, alla Jane Austen-baserade filmer, Shakespeare in love, LOTR, Fantomen på operan (nya versionen, jag vill INTE höra den där föråldrade operasångerskan sjunga, vad hon nu heter. Jag vill ha Emily och Gerard Butler!) Sleepy Hollow, Corpse Bride, Big Fish, Kalle och chokladfabriken, Nightmare before X-mas, Mars Attack. m fl (Borde jag inhandla en tim burton-box kanske? Tim Burton är min husgud, snart har jag Corpse Bride-affischen med...)

Vad har jag glömt? Varför kommer man på filmer när man inte kan skriva ner dem, men när man kan så är man blank i skallen? Bristande logik i mänskligt sinne.

nu ska jag skynda mig att äta frukost så att jag kan luncha med Stina på stan om en halvtimme. Sen kommer E, sen ska jag träffa Sofia och sen, till råga på allt, kanske syrran kommer förbi.

2 Comments:

Blogger Santinelli said...

Ursäkta en okunnig men vad är skillnaden på Harry Potter med och utan svensk text?

Omslaget kanske? Eller är det annat extramaterial?

Bara nyfiken. :)

21 december, 2005 11:43  
Blogger vandrarvild said...

Näe, men jag blir bara distraherad av texten och läser den automatiskt. Om jag har utan text lyssnar jag ju istället och hänger med bättre. Plus att en del har svenskt TAL. Alla sådana filmer borde få flera skott i pannan; jag skiter i om ungarna ska förstå allt *haha* De kan växa upp och lära sig läsa *Lena, veckans mest empatiska barnälskande kvinna*

21 december, 2005 15:28  

Skicka en kommentar

<< Home