onsdag, augusti 17, 2005

tråkblogg

Jag har tråkigt.
Jag vet inte riktigt varför och vad som skulle kunna göra mig uppåt igen. Gjorde jordens playlist på datorn men den enda låten som muntrade upp nu var Common people.
("I can't see anyone else smiling in here...")
Jag har tråkigt.


Nä, nu vet jag. Jag ska måla naglarna. Det tar tid och jag har en massa roliga färger. Sen kommer jag till slut att ta bort allt och välja en enda färg, som svart, eller turkos och om några dagar kommer jag ha tröttnat men vara för lat för att ta bort det så jag kommer att pilla bort det och mina händer kommer se ut som värsta white trash-händerna med trashigt flagnad färg.
På en fest en gång sa nån att det är punk.


Och rökelse ska jag elda.
Tända ljus i köket ska jag också så att jag när jag kommer ut dit igen om någon timme och mörkret faller kommer ha mysljus där.

Kanske gör jag te och mina naglar kommer hindra mig från att hålla muggen i handtaget utan jag måste ta tag med båda händerna runt om.

När andra människor håller muggen så blir jag alltid oförklarligt nostalgisk. När jag själv gör det känner jag mig som en poet. Men det är nog den enda gången.

Mitt ex K höll muggen sådär när vi fikade i början, jag hade skrivit ner det i min dagbok. Nu minns jag inte längre vad han och jag någonsin talade om.
Men jag minns händerna runt den där mörkblå muggen, vi satt på gamla Hälls och det var rått ute, jag väntade på tåget.
Det är snart två år sen.


Dagens bästa låtar: The Beatles 'Here comes the sun' och Ane Bruns 'the fight song'. Pulp 'Common people'.