söndag, januari 28, 2007

Saker jag tänker på i dagarna

* Man utvecklas inte om man alltid har någon som håller en om ryggen och säger att alla andra är idioter och en själv är störst, bäst och vackrast. Men man utvecklas heller inte om man alltid möts av kompakt motstånd inför det man helst av allt vill göra.

*Man kan vakna en morgon och undra vad det är man egentligen väntar sig av förhållanden. Inte för att saker är dåliga, utan för att tanken bara dök upp.

*Det är lätt att stagnera och att alltid äta samma saker.

*Det är lätt att man glömmer ringa en vän och sen går tiden så snabbt att det till slut har tagit så lång tid sedan man ringde senast att det känns pinsamt att ringa dem.

*När man skriver ner sina bokanteckningar på datorn låter de banala och rätt dåliga trots att de lät schyssta när man skrev dem.

*Ibland kan man, trots att man älskar regn, tröttna på att det regnar.

*I januari är det väldigt långt till sommaren.

*Man tappar lätt vänner och hamnar i cyniska tillstånd när man är beredd att radera alla utom kanske fem pers på sin msn-lista

*Man ids inte alltid kolla sin blogg för man vet att man ändå inte har fått kommentarer

*Ibland blir jag sorgsen när jag ser djur i bur och jag mår alltid illa när jag går förbi köttdisken i affären.

*Jag vet inte vad jag ska göra med alla dessa skeenden och karaktärer som traskar runt i skallen på mig, för just nu hittar ingen av dem hem till den rätta berättelsen.

*Jag lade ner min vampyrnovell trots att den är roligast att skriva på.

*Ibland tror jag att jag kommer att dö väldigt snart, det är som om det ligger under huden. När man tänker på döden på det sättet skrämmer den mig; jag är inte klar här ännu, vänta lite.

*Min mormor ligger i ett stort kylskåp i Luleå och väntar på sin begravning. Det är en av sakerna jag tänkt på dagligen sedan hon dog.

*Allt oftare brister jag ut i gråt och kommer inte på anledningen till det utan skyller på att jag är trött eller hungrig.

*Jag är alltid trött numera.

*Ibland när människor tar sidor ur mina skrivböcker eller block för att skriva ner t ex telefonnummer på så känner jag det som om de smutsat ner dem och tagit energi ur det som jag velat skriva i dem. Jag vet inte varför.

*Jag har konstaterat att jag har något snedvriden syn på mat och blir jättegrinig när jag inte får mat regelbundet.

*Ibland föredrar jag ensamheten framför kärleken, för det välbekanta är lättare att bära.

*Jag önskar jag kunde vänja mig vid kärlek...

*Ibland när jag ska sova känns det som om det ligger något varmt och tungt på mina ben. Jag tänker alltid att det är min numera döda hund Cindy och tänker samtidigt att det faktiskt kvittar om det nu är så att andevärlden inte finns och att vi inte kommer någonstans när vi dör eftersom det är i livet man vill ha en tro, inte i döden, och det som gör människor tryggare är det som kanske är bäst för dem vid flera tillfällen. Samtidigt är jag personligen helt emot religioner och tycker de är hjärntvätt på hög nivå. Det är tyvärr samma sak med flera grenar inom vad som kallas "new age", att folk även där utnyttjar, hjärntvättar, manipulerar och hävdar att deras sätt och synsätt är det bästa och allt annat är dåligt.

* Mitt sätt är givetvis det bästa...

*Ibland ser jag ner på människor som är uppenbart hjärntvättade av olika saker. Samtidigt skäms jag för det och ber om ursäkt för det inne i huvudet och hoppas inget ska ramla ner i skallen på mig som en Instans Karma-grej, allt medan jag analyserar vad jag själv är hjärntvättad av: Det skulle vara Harry Potter, Buffy och vampyrerna och Likgiltigheten. Kanske av slackermentaliteten bland poeter, rödvinstjafset och baskern på sned. Och kanske vänstersympatierna...



*Det är få på jobbet som fattar att jag är ironisk ganska ofta.

*Jag stör mig på att jag alltid måste överförklara saker trots att jag ser att människor inte är intresserade av det.

*Jag stör mig på att jag måste be om ursäkt för att jag överförklarar saker.

*När jag vaknar på morgonen ligger jag och ser på D när han sover, drar upp hans täcke om han känns kall och stryker bort håret från hans ansikte. Jag vaknar alltid sekunderna innan honom, men stiger alltid upp en bra stund senare för att jag måste fundera på vad jag drömde och känna efter om jag kanske vill sova lite mer.

*Jag tror inte fler än fem pers kommer läsa den här listan ända till slutet. De flesta kommer läsa kanske varannat inlägg och skippa de längre punkterna.

*Jag längtar ihjäl mig efter saker som nya skor(som jag inte har råd med), en bärbar dator(som jag inte har råd med) en snirklig dagbok(som jag inte har råd med) och en kappa som är djupröd och har en stor luva.

*Jag hyser en ständig längtan efter något som jag inte kan sätta namn på, efter platser som jag inte tror finns på den här planeten.

*Jag saknar en del av mina gamla vänner men är så arg på dem att jag vägrar prata med dem igen.

*Utan mig skulle mångas liv vara tystare och tråkigare. Det är svårt att minnas sådana saker en dag när man gråter för minsta lilla.

* Så snart jag skrivit ner en del saker försvinner de, och blir oväsentliga. Som om det räckte med att man skrev ner dem. Jag förlåter alla mina f.d vänner så snart jag skrivit att jag är arg på dem för saker blev som de blev och de egenskaper jag är arg på dem för är inte något jag saknar hos någon människa alls. Jag har hellre färre vänner än s k vänner.

*Jag har sju bloggar men skriver bara på två av dem. Det beror på att jag glömt lösenordet på de andra och/eller att jag inte riktigt gillar namnet eller sajten de ligger på. Ibland beror det t o m på att layouten är ful och jag inte gillar helhetsbilden.

5 Comments:

Blogger Maria said...

Skeenden är ett fantastiskt vackert ord.

Jag gillar dina tankar. Kanske ännu mer för att det matchade min söndagskänsla perfekt. Tack.

28 januari, 2007 21:35  
Blogger vandrarvild said...

Anytime! Jag är glad att jag hjälpte dig på ngt sätt :)

29 januari, 2007 20:34  
Blogger "A Peaceful Warrior" said...

Yes...jag kom igenom alla punkter!
Dina inlägg är sannerligen omväxlande till sin natur...ehum, ska jag säga! =)
Oftast slutar man läsa med ett leende över läpparna. Du har ett skönt speciellt sätt att skriva tycker jag. Och du...du får ju visst kommentarer. ;)

29 januari, 2007 20:55  
Blogger Vilse said...

Men kappan har du råd med..? ;)

30 januari, 2007 08:13  
Blogger vandrarvild said...

A peaceful w: tacktack :)

Levande: Haha, nej, jag har ju inte råd med den heller...

30 januari, 2007 12:12  

Skicka en kommentar

<< Home