söndag, januari 28, 2007

Igår började jag se A scanner darkly av Linklater.
Jag har aldrig gillat Linklater, och inte nu heller.
Nu har jag inte läst novellen/boken av Philip K. Dick som den ska vara baserad på men jag misstänker att den är bra mycket bättre än filmen.

Nej. Linklater är INTE en favoritregissör. Det är snarare så att jag mår psykiskt illa av hans filmer eftersom de alltid är så jävla usla, meningslösa och fula. Men nu när hans namn kopplas ihop med Philip K. Dick, som ändå skrivit både Bladerunner och Total Recall, så tänkte man ju att det kanske kan vara något ändå.

A scanner darkly var så "bra" att jag somnade efter tjugo minuter, av ren tristess, jag tänkte att jag hellre lägger tiden till att sova än att min hjärna ska matas med värdelöst fula bilder.

2 Comments:

Blogger "A Peaceful Warrior" said...

Jag tyckte att "Waking life" av Linklater var riktigt bra faktiskt. En av mina favvisar rentav.
Gillade det "nya greppet" att göra film på, halvt om halvt animerat liksom. Skapar många möjligheter, speciellt i drömskilldringar och abstrakta uttryck. Jag ser gärna fler filmer av det slaget.

28 januari, 2007 19:59  
Blogger vandrarvild said...

jag tror alla hans filmer är likadana så kolla upp dem. Själv avskyr jag dem hett och vägrar se dem. Fattar inte riktigt grejen med att filma en hel film för att sen göra halvanimation av det. Det är inte ens ett uttryck, det är bara fult

30 januari, 2007 12:14  

Skicka en kommentar

<< Home