måndag, augusti 14, 2006

bon voyage, boken

Magvärksmatt och magkatarrstörstig. Jag har rensat ut böcker idag, slängde dem bryskt direkt på golvet och nu ligger de där, förorättade, och väntar på en fortsatt dom. Jag ska låta dem stå här, de som vill ha får ta. Vita tänder och Den lille pojken ryker nu, au dieu sega trista böckerna, au dieu konstiga uppslagsverket som jag aldrig tittat i utan mest tog hand om för att "det kanske kommer till användning i framtiden" men tills framtiden kommer vill jag resa med lättare packning och biblioteken kommer antagligen finnas då med, så trevlig resa.

Bakom min rygg tätnar skuggorna höstlikt. Regnmoln skymmer himmelens sikt ner på jorden och täpper till all glädje. Jag tänder lampor i banala försök att känna ljus men magen värker, jag släcker igen, spara pengar nu darlingen, jag segnar ner i tankarna och vet att när jag vänder mig om igen kommer lägenheten vara mörk, och i det mörkret; ensam Lena, en ynk med visioner och över alla drömmar vilar oron som en våt filt

5 Comments:

Blogger Aronson said...

*stor kram*

14 augusti, 2006 23:49  
Blogger vandrarvild said...

tack.

15 augusti, 2006 00:17  
Blogger crrly said...

Kram, sötnos. Du har väl längtat efter hösten?

15 augusti, 2006 08:36  
Anonymous Anonym said...

Usch. Kram på dig. Skänker dig en tanke här borta i min höstruggigt ensamma lägenhet.

15 augusti, 2006 11:06  
Blogger vandrarvild said...

Crrly: Jo, det har jag nog gjort. Det ligger alltid en större klarhet i hösten för mig än vad det gör annars på året. :)

Moisthlm: Tack tack. Hoppas du mår bättre idag!

15 augusti, 2006 12:07  

Skicka en kommentar

<< Home